Yoga, Yoga & Breastcancer
Leave a comment

New lesson / nieuwe les – Yoga en hormonetherapie

Yoga en hormonetherapie

 De tijd met hormonetherapie is vaak overweldigend. Je komt naar huis met en waslijst van potentiële bijwerkingen na je eerste bezoek bij de verpleging oncologië over die informatie van de hormonetherapie. Hun hebben daar ook goed uitgelegd dat sommige geen een bijwerking voelen, anderen heelveel en alles tussenin – je weet dus heelemaal niet wat je wel of niet mee gaat maken.

Deze lessen zijn gericht op het versterken van alles wat de hormonetherapie zoude kunnen verzwakken – fysiek, mentaal een geestelijk. Er is heelveel die wij zelf kunnen doen om sterk door deze perioede te gaan en ook sterk daar uit te komen. Het enige is dat het ons vaak niet wordt verteld.

Tot nu toe ;-).

In deze lessen leren wij ook wat wij dagelijks zelf  t´huis kunnen doen om alles zo soepel mogelijk voor onszelf te laten lopen.

Er is ook voldoende tijd en ruimte in elk les om de helende kracht van yoga te ervaren.

De lessen zijn 1,5 uur.

Wij werken met alle aspekten van yoga – ontspanning / savasana & yoga nidra, ademhaling / pranayama, meditatie,  kracht en mobiliteit op te bouwen via de houdingen/asanas plus en klein stuk yoga filosofie voor de inspiratie en focus – in elk les.

Je wordt begleid door een ervaren yoga docent die zelf ook de reis door borst kanker hebt meegemaakt, en ook midden in de hormonetherapie zit.

De lessen worden gegeven op dinsdag 11.00 – 12.30, bij ZOED Wilhelminapark, Haarlem

 Warm welkom!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.